Torpedobåd base Boulogne

Med erobringen af Holland, Belgien og Frankrig i sommeren 1940, havde tyskerne fået en oplagt mulighed for at flytte deres flådebaser tættere på fronten.

Der blev oprettet baser til torpedobåde (Schnellboot) i havnene i Cherbourg, Boulogne, Ostende, IJmuiden, Le Havre, Dünkirchen, Den Helder, L'Aber Wrac'h, Lézardrieux og Rotterdam. Med flytningen blev baserne mere udsat for luftangreb af Royal Air Force og det blev der for hurtigt besluttet at opføre bunkers til de forskellige installationer.

Allerede i sommeren 1941 stod de første bunkers klar i Ostende og Boulogne og siden fulgte IJmuiden, Cherbourg, Le Havre og Rotterdam.

Bunkeren i Boulogne blev indrettet med plads til 12 både og bagved bunkeren blev der bygget endnu en bunker til opbevaring af torpedoer. Torpedobunkeren havde læsseramper på begge sider til jernbanen og et tipvognespor forbandt den med hovedbunkeren.

Loftstykkelse var på 200 cm. hvilket i starten af krigen var nok til at beskytte bådene mod de britiske bomber, men som krigen skred frem blev bomberne større og mere effektive. Den 8 juni 1944 benyttede Royal Air Force første gang deres nye "Tallboy bombe" og bare en uge senere blev bunkeren i Boulogne udsat for et angreb med samme type bombe. Næsten 300 bombefly deltog i angrebet og 10 af de store bomber blev kastet.

Efter angrebet var havnen ubrugelig og tyskerne flyttede de få torpedobåde der stadig var brugbare til basen i IJmuiden.

I dag findes kun torpedobunkeren i Boulogne, og det er stadig muligt at se spor fra bombeangrebet på bunkeren sider.